Riksgymnasiet
Varumärkes strategi och ny Grafisk profil

 • - Brandbook
 • - Grafisk design
 • - Grafisk manual
 • - Varumärkesstrategi
 • Läs mer om projektet

  Utmaning
  Enligt riksdagsbeslut har svårt rörelsehindrade ungdomar under 21 år rätt till Rh-anpassad gymnasieutbildning. Fyra riksgymnasier (Umeå, Stockholm, Göteborg och Kristianstad) har skapats för att uppnå målet. De har anpassad undervisning, habilitering och elevbostäder.

  Vårt arbete med Riksgymnasiet börjar när vi får frågan om vi vill hjälpa dem att ta fram marknadsföringsmaterial. När vi börjar resonera visar det sig att det var svårt att förklara vad varumärket står för. Många människor är inblandade och alla vet de vad de ska göra, men har svårt att uttrycka vad verksamheten står för i ord.

  Lösning
  Projektet börjar med en inspirationsföreläsning om varumärken som ska öka förståelsen för hur viktigt ett varumärke är. Den ökar också engagemanget till kommande arbete.

  Under flera workshops jobbar vi sedan fram grundpelarna för varumärket: verksamhetsidé, vision och kärnvärde. Med plattformen klar tar vi fram ett varumärkeslöfte som signalerar vad Riksgymnasiet står för och vad som gör det unikt. I samband med detta tar vi också fram en varumärkesbok som delas ut till alla anställda. Nästa steg i processen är den grafiska profilen, som inte längre rimmar med det uppdaterade varumärket. Först därefter är Riksgymnasiet mogna för att – tillsammans med oss – skapa det ursprungliga marknadsföringsmaterialet. När grunden är rätt, då blir resten lätt.

  Projekt

  Handelsstaden

  Läs mer

  Advokatbyrån Ingrid Björnwid

  Läs mer

  Riksgymnasiet

  Läs mer

  Helsa

  Läs mer

  Höörs kommun

  Läs mer

  Ekström & son

  Läs mer

  Riksgymnasiet

  Läs mer

  Naturbruksgymnasiet i Osby

  Läs mer

  Lakewood Living

  Läs mer

  Sandelins

  Läs mer