Höörs kommun
Kampanj Framtidsläge

 • - Gerillamarknadsföring
 • - Hemsida
 • - Sociala medier
 • - Storytelling
 • Läs mer om projektet

  Utmaning:
  På det så kallade bygglandsområdet intill stationen i Höör står idag två kommunägda byggnader: en kvarn från sent 1800-tal och en silo-byggnad från runt 1950. Kommunen vill undersöka om det finns intresse bland näringsidkare eller entreprenörer att, antingen som hyresgäst eller som ägare, bedriva verksamhet i båda eller en av byggnaderna. Det ska i så fall vara en verksamhet som genererar ett folkliv, det vill säga restaurang, saluhall, butik eller krog. Kontor i mindre omfattning är också möjligt medan bostäder är mer tveksamt

  Lösning:
  Vi kommer snabbt fram till att det bästa med byggnaderna är platsen de står på och alla möjligheter som finns där. Bättre reklamplats är svår att hitta i kommunen med tanke på att järnvägsstationen ligger mittemot och en av infartsvägarna går förbi byggnaderna. Naturligtvis ska vi använda oss av detta.

  Vi börjar med att sätta upp en gigantisk vepa över hela gaveln på det ena huset med ett stort frågetecken på och med ett specifikt datum som syns tydligt. Frågetecknet är utformat med hjälp av den nya grafiska profilen. Syftet: att få igång snacket.
  På det utsatta datumet (räknas ner på kampanjsajten) byter vi vepan mot en ny, som visar huset i genomskärning och olika möjligheter till verksamheter i huset.
  Även en klassisk till-salu-skylt finns med på vepan. Vi uppmanar folk, som är intresserade av husen eller som hade idéer om vad man kan göra med dem, att gå in på kampanjsajten. Här kan man läsa mer om projektet och byggnadernas historia samt anmäla sitt intresse. Det pågår också en tävling om fina priser bland dem som lämnar idéer i tipsbrevlådan. Samtidigt kör vi en riktad Facebook-kampanj som leder trafik till kampanjsajten och få fler att börja prata om byggnaderna.

  Projekt

  Handelsstaden

  Läs mer

  Advokatbyrån Ingrid Björnwid

  Läs mer

  Riksgymnasiet

  Läs mer

  Helsa

  Läs mer

  Höörs kommun

  Läs mer

  Ekström & son

  Läs mer

  Riksgymnasiet

  Läs mer

  Naturbruksgymnasiet i Osby

  Läs mer

  Lakewood Living

  Läs mer

  Sandelins

  Läs mer